Students talk about WBL(Work based Learning) part 1

Elias berättar om sin lärande i arbete (LIA) period april 2016

14456679_10208760477867563_1044853655_o
Första dagen

Första dagen på praktiken, många tankar och intryck. Jag var väldigt orolig över hur mötet med patienterna kommer att vara med tanken på att det var en av anledningarna till att jag var emot rättspsykiatri. Jag var rädd för att inte klara av att göra mitt jobb som behandlingspedagog och att vara professionell i mitt bemötande och behandlingssätt, och att jag skulle fokusera på brotten och inte på människan bakom. Mötet med patienterna gick väldigt bra, jag lyckades se människan bakom brotten och var ganska ödmjuk och hjälpsam och försökte göra mitt jobb som en professionell behandlingspedagog.

Däremot var jag chockad över hur mycket personal det var som jobbade vid varje skift och hur mycket folk det var som sprang omkring i området, på gott och ont, på ett sätt är det bra med så mycket resurser och på ett annat så måste de vara ganska slitsamt för patienterna att de inte kan få lugn och ro på grund av alla som rör sig omkring.

En annan dag

En lugn dag på jobbet, jag försökte vara med patienterna så mycket det går, jag pratar med vissa, andra spelar jag schack med, tredje spelar jag bordtennis med.

Jag försöker bygga någon typ av relation med var och en av dem så att dem får förtroende för mig och kanske öppnar sig och förhoppningsvis berätta saker som dem behöver hjälp med.

En rund tur
Idag gick jag en rundtur på byggnaden och besökte dem olika avdelningarna och aktivitetshuset. Måste säga att det är imponerande att se hur det stället är byggt och vilka resurser och tillgångar som finns. Det första som slog mig var min reaktion första gången jag hörde om praktikplatsen och vad den hade kostat, jag var väldigt negativ inställd för kostnaderna och för varför ska brottslingar ha det så bra. Nu i efterhand så tycker jag att det är bra. Det är bra för personalen att jobba på en sådan fin arbetsplats med tanken på vilket jobb dem gör och vilka dem jobbar med. Dem måste locka med något och i detta fall så är byggnaden en viktig del. Samtidigt så ser man hur den fysiska miljön kan i vissa fall påverka patienterna väldigt positivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *